jueves, 25 de julio de 2013

24 Juliol-Luang Prabang-Vang Vieng

7:30 alarma, que paro de mala gana. Estem cansants i ens aixequem una mica girats amb mal de pantxa i visita matutina al Sr Roca.
Esmorçar light i a esperar el tuk-tuk per a que ens porti cap a l'estació d'autobusos, avui ens espera un camí durillo d'autobús, 170 km recorreguts en aprox 6h, us podeu imaginar la dificultat del trajecte.
Em començo a trobar bastant malament abans de pujar al tuk-tuk, arribem a l'estació i la  cosa no millora massa. Buidada d'estomac i m'adormo al bus, dia perfecte per a trobar-se malament, oi??
Després de dormideta molt millor, no m'entero massa del trajecte i avui toca dejú trencat per beguda ensucrada.
Segons Arnau paissatge molt macu, vistes espectaculars.
A les 16:30 arribem a l'estació, Vang Vieng està a 2.5 km. Som testimonis de l'agressivitat dels locals per a portar-nos en tuk-tuk, demanen uns preus desorbitats, i de mala manera.
Finalment després de negociar ens cobren 10.000 kips/persona, som 10 (10E en total) amb lo que el conductor ja ha fet el dia. A sobres diu que li paguem abans, està de guasa??
Accedeix a que li donem en arribar després de molts intents fallits.
Es nota que aquesta gent ha quedat marcada pel turisme que anava a Vang Vieng fa poc menys d'un any. Turisme fàcil, jove, que cerca alcohol amb actuació poc responsable. Després de veure la mala fama adquirida i morts de turistes borratxos al riu (hi havia una activitat aquatica de baixada en flotadors on anaven parant per beure alcohol), el govern va decidir prohibir aquestes pràctiques per a recuperar la zona.
Us preguntareu, com és que hi anem??Hem llegit que estan canviant, ens ve de camí i entorn és paradisíac.
Arribem a l'hotel, que donat el meu estat i el de l'Arnau que millor però no massa fi, escollim un amb aire acondicionat i aigua calenta.
Descansem i sortim al tard a prendre algo.
Coincidim amb una parella d'holandesos propers als 60 anys, encantadors, i si suma una noia coreana que viatja sola. Xerrem una bona estona, sopem.
Els holandesos han viatjat moltíssim, és realment una maravella escoltar-los parlar. Ens expliquen mil i un viatges, per mi el més fascinant el d'holanda per a fer el camí de santiago en bici, 2000 km en un mes. 
Ens despedim, segur ens veurem més endevant. Acompanyem a la coreana a cercar guesthouse, és super happy, a les 21h i encara no sap on dormirà?? Porta un altre xip està clar, però no es mostra gens inquieta...
Cap a l'hotel i a descansar.
Demà segur amb energies renovades!!!!

2 comentarios:

  1. Uauu, quins cu...ns aquesta noia,que valenta.
    Espero que demà aquesta panxeta estigui millor.
    A seguir gaudint!

    ResponderEliminar
  2. bé...em primer lloc desitjo que ja estigueu del tot recuperats!!!! :-)
    Comentari: sempre m'ha sorprès que ens països més pobres hi trobis els hotels i el autocars més luxosos.....
    esperem més noticies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar