jueves, 25 de julio de 2013

23 Juliol- Luang Prabang-Trecking

8:20 super puntuals anem a una cafeteria aprop de correus, al centre de Luang. Allà hem quedat amb l'agencia Tigger trials per a fer un trecking tot el dia. La idea allunyar-se una mica de la ciutat per a veure el seu cantó més genuí.
Apareix en Su, el nostre guia, laosià amb cara simpàtica, baixet i primet però ben fibrat, calçat amb botes d'aigua. El calçat diferent a les clàssiques xancles denota que el trecking no serà d'estar per casa.
Pujem a una furgona, que compartim amb uns alemanys que van a fer kayak, xerradeta tot i que estan ben cansats, van arribar just ahir.
30 min de camí i ens parem molt aprop de la reserva d'elefants del dia anterior. Carregats d'ampolles d'aigua (3l) pujem a una barca i de nou surquem el mekong per arribar al punt inicial de partida.
La nit anterior va ploure molt, passem com bonament podem algun bassal, en Su tira sense problemes. Ens creuem un parell de laoisians montats en elefant amb objectius turístics, pujades i  baixades, una calor espatarrant. Paissatges increíbles, molts arrossals, locals treballant al camp. Arribem a un dels dos pobles que visitarem, els nens a l'escola ens donen la benvinguda. Prenem una coke amb el guia per recuperar forçes i seguim camí. El recorregut molt accessible, però cansat per la calor sofocant i humitat constant.
Arribem a una esplanada amb ombra i ens demana si volem dinar, el porta amb ell. Li diem de continuar, entre d'altres perqué estem prou bé i pensant en mi, allà em menjarien viva els mosquits. Es fa una mica durillo per la calor però arribem al segon poble, en aquest cas ens reben els nens pujats a uns arbres fruiters. Els saludem a lo laosià: sobadie!!! Fem una merescuda parada i dinem.
Passem una bona estona amb Su i gent del poble, ell ens explica detalls de la seva vida quotidiana i també al preguntar-li sobre ell mateix. Molt correcte, afable i educat.
Cada cop estem més contents d'aquesta excursió, entorn molt agradable i ens deixa totalment anar al nostre aire, fent les parades pertinents a les n fotos a nens.
Comença a ploure i decidim seguir el camí, si plou massa i triguem tindrem problemes per a passar zones propenses a la inundació. L'entorn adquireix un matís fantasmagòric, les muntanyes amb boira, l'aigua fresca que ens cau a sobre, com un regal refrescant. Verds, sobre blaus, el soroll de la pluja... un dels millors moments fins ara.
De sobte para i canvien els colors, una llum ben maca per a assaborir les terrasses d'arrossals.
Al poc ja hi som, em baixat ben ràpid. En total 15 km amb 200 m de pujada i 200 de baixada. Agafem barca de nou i desfem camí cap a Luang.
Descansem a l'hotel amb el ja comú ritual de piscina i fem volta. Estem cansats i preferim fer un take away per a menjar a l'hotel, un arròs amb calamars i noodels amb pollastre.
Fem bossa, assequem calçat que ha quedat ben xop de la baixada i dormida merescuda.
Bye, bye, sniff. Demà ja marxem cap a Vang Vieng en autobús, 6h per carretera tipus port de muntanya.
Bona nit seguidors :)

1 comentario:

  1. quasi quasi he tingut la sensació d'estar llegint una novel.la d'aquelles que t'enganxen perquè l'autor escriu amb tanta passió que sembla ben bé que sents la humitat de l'ambient , perceps les olors....
    Veig que esteu vivint aquest viatge amb tots els sentits! :-)
    Arneu, cuida't!!!! anava dir abriga't bé...jejeje però no haig de dir...tapat bé el cap!!!! jejejej ai aquestes sogres tant pesades!!!! ;-)
    Un petó per a tots dos!!

    ResponderEliminar